Skip to main content

Καταστροφική πυρκαγιά στην Αλμωπία-Κάηκαν 10 χιλ. στρέμματα δάσους

Πύρινη κόλαση στο δάσος των Προμάχων του δήμου Αλμωπίας αφού η δύσβατη περιοχή δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή των Προμάχων του δήμου Αλμωπίας από την περασμένη Κυριακή με τις εκτιμήσεις μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για 10.000 στρέμματα οξιάς και πεύκου που έχουν καεί.

Στην ορεινή περιοχή που συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων επιχειρούν 67 συνολικά πυροσβέστες, που έχουν έρθει από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με την συνδρομή 13 οχημάτων και δύο αεροπλάνων κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη με χαράδρες ενώ δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, για την όσο πιο κοντά γίνεται προσέγγιση των δυνάμεων.

Η άπνοια που επικρατεί είναι μεν θετική ωστόσο  δημιουργεί ανοδικά ρεύματα του καπνού, με αποτέλεσμα οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροπλάνων να μην βλέπουν τίποτα, στην προσπάθειες που κάνουν για να ρίξουν νερό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόσφατη πληροφόρηση από την ΕΜΥ, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας, αναμένονται μέχρι και ισχυρές βροχοπτώσεις, στην περιοχή αναμένονται μόνο ελαφρές, με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται κάθε ελπίδα για να σβήσει η φωτιά από την βροχή.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, έκανε έκκληση σήμερα σε υλοτόμους της περιοχής, να ανέβουν στο βουνό, προκειμένου να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να μην περάσει η φωτιά στο δάσος του Βορεινού.

Οι κάτοικοι των Προμάχων, έχουν δική τους εθελοντική ομάδα, που καθημερινά συνδράμει στους πυροσβέστες με νερά και φαγητό.

Σε ότι αφορά την φωτιά, αναφέρθηκε ότι και στα Σκόπια, όσο και στο Ελληνικό έδαφος, υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, για την κατάσβεση, καθώς το μέτωπο είναι σε ακτίνα 100 χλμ.