Skip to main content

Καταστροφικό 4o δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ και ήττα από τη Λάρισα στο Παλατάκι (vid)

Στο νήμα με 91-93 ηττήθηκε ο μπασκετικός ΠΑΟΚ από την Λάρισα στο Παλατάκι - Καταστροφικό το τέταρτο δεκάλεπτο του Δικεφάλου.

Με τον Σμιθ κι ένα νικητήριο κάρφωμα του Γουέμπ, 2,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Λάρισα κέρδισε στο Παλατάκι τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν «αυτοκτονικός» στην 4η περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα και είτε με τον Γκρίφιν, είτε με τον Κακλαμανάκη, είτε στη συνέχεια με τον Κονατέ, προηγήθηκε ακόμα και με δέκα (24-14). Η Λάρισα, όμως, αρχικά με τον Μπράουν και στη συνέχεια με τον Γουέμπ, βρήκε ρυθμό, έξω από 6,75, με τον φόργουορντ των φιλοξενούμενων, μάλιστα, να έχει 5/5 τρίποντα και παρότι στην άμυνα είχε προβλήματα, δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει (49-46).

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι αρχικά με τον Τέρνερ και στη συνέχεια με τον Γκρίφιν, ο οποίος ήταν σε πολύ καλό βράδυ (17π. μέχρι εκείνο το σημείο), αλλά και με καλύτερη άμυνα στον Γουέμπ, πήγαν στο +12 (76-64). Η Λάρισα δεν τα παράτησε, όμως και με Παπαδάκη-Καμπερίδη, μείωσε σε 81-75 και οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν για τη μεγάλη ανατροπή. Πέρασαν μπροστά με τον Σμιθ (87-88) στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Λοβ να έχει την απάντηση για το 89-88. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχραιμία του, με τον Σμιθ να το εκμεταλλεύεται και να ευστοχεί για τρεις (89-91). Ο Λοβ κέρδισε το φάουλ με 2,9 δευτερολεπτα να απομένουν, έβαλε τις βολές, αλλά μετά το τάιμ άουτ, η Λάρισα έβγαλε ένα απίστευτο άουτ, με τον Γουέμπ να πιάνει τη μπάλα στον αέρα και να καρφώνει για το 91-93. Ο Παπαντωνίου, αστόχησε σε «σκοτωμένο» τρίποντο κι έτσι η Λάρισα, έφυγε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη.

Δεκάλεπτα: 26-20, 49-46, 76-64, 91-93

Το εκπληκτικό νικητήριο κάρφωμα του Γουέμπ: