Skip to main content

Κατάθεση 17χρονου αυτόπτη στην δίκη για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Με την κατάθεση 17χρονου αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008, συνεχίζεται στην Άμφισσα η δίκη των δύο ειδικών φρουρών.
Με την κατάθεση 17χρονου αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών.

Ο 17χρονος κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι το επίμαχο βράδυ ήταν στη Τζαβέλλα με άλλους φίλους του όταν έγινε το περιστατικό.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδιά, και υπήρξε ένας διαπληκτισμός με τους δύο αστυνομικούς.

Οπως τόνισε ο 17χρονος τα παιδιά δεν έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Το παιδί υποστήριξε ότι δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, άκουσε όμως τους πυροβολισμούς και όπως διευκρίνισε σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, δεν άκουσε να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, όπως υποστήριξε ο 17χρονος πήγαν στο σημείο όπου είδαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πεσμένο κάτω και μαζί με ένα άλλο παιδί τον τράβηξαν πιο πέρα.

Οπως είπε, ο 17χρονος, εκείνη τη στιγμή ο Αλέξανδρος ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Μάλιστα στο σημείο αυτό της κατάθεσής του το 17χρονο παιδί, λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να ηρεμήσει.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο 17χρονος είπε ότι είδε αίμα στο χέρι του και είδε το τραύμα όταν σήκωσε τη μπλούζα του Αλέξανδρου.

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο των αστυνομικών και του Γρηγορόπουλου όπως ακριβώς προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.

Η κατάθεση του 17χρονου συνεχίζεται.