Skip to main content

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη το Σάββατο από το ΕΚΘ

Το ΕΚΘ αναφέρει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση, παρά μόνο η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών εργατών του Μάη του 1936.

Σε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το κτήριο του Ε.Κ.Θ., θα προχωρήσουν το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10:30 η διοίκηση και τα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τιμώντας τα 84 χρόνια από τον Μάη του 1936.

Τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, το ΕΚΘ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση, παρά μόνο η κατάθεση στεφάνων, τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες των νεκρών εργατών που έχασαν τη ζωή τους τις τραγικές εκείνες ημέρες του τριημέρου 9/10/11 Μαΐου του 1936 και που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη με τις απεργίες των καπνεργατών και στη συνέχεια του συνόλου των εργαζομένων της πόλης.

«Tα γεγονότα του Μάη του '36 αποτέλεσαν ιστορικά γεγονότα που γράφτηκαν με αίμα, στις σελίδες της ιστορίας των εργατικών αγώνων, αλλά και στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης. Τιμή και Δόξα στους νεκρούς αγωνιστές της εργατικής τάξης!» προστίθεται στην ανακοίνωση.