Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Ξεκίνησε η καταβολή 31,6 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζόμενους πιστωτικών ιδρυμάτων σε ειδική εκκαθάριση, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αποζημίωση των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση και ήδη ξεκίνησαν και πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι σχετικές αποζημιώσεις, γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δικαιούχοι είναι 10.122 πρώην εργαζόμενοι σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, εκ των οποίων 5.429 στην πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ+0,13% 2.987 στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι υπόλοιποι σε άλλες τράπεζες, εμπορικές και συνεταιριστικές.

Το ποσό που διανέμεται είναι 31,6 εκατ. ευρώ.

Με τη σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ αποδίδεται το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην εργαζόμενους σε συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό της προνομιακής ικανοποίησης των πρώην εργαζομένων στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα στο 80% (ενδεικτικά Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Το υπουργείο δηλώνει πως «μεθοδικά και με συνέπεια», έδωσε λύση σε «ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά πολλούς συμπατριώτες μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ