Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπεξαίρεσε 190.000 ευρώ από ασφάλιστρα και ακάλυπτες επιταγές

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ήταν το ύψος των απατών που διέπραξε η 67χρονη που κατέφεραν να συλλάβουν αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη.

Τις 200.000 ευρώ αγγίζει το ύψος των χρημάτων που έβαλε στην τσέπη της μια 67χρονη που πραγματοποίησε  «grande» απάτες ως επικεφαλής ασφαλιστικού υποκαταστήματος στη Μυτιλήνη.

Η γυναίκα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Συγκεκριμένα η γυναίκα καταδικάστηκε για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το είχαν εμπιστευθεί στην υπαίτια, λόγω της ιδιότητας της, ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, πράξη που τελέστηκε στη Μυτιλήνη κατά το έτος 2.000, έχοντας την ιδιότητα της διευθύνουσας ασφαλιστικού υποκαταστήματος χρηματοοικονομικού ομίλου, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 67.792 ευρώ.

Ακόμα η γυναίκα καταδικάστηκε για απάτη, από την οποία το περιουσιακό όφελος ή η προξενησθείσα ζημία, υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, πράξη που τελέστηκε στη Μυτιλήνη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών 1996 έως 2001, παριστώντας ψευδώς την διευθύντρια γραφείου χρηματοοικονομικού ομίλου, προσπορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους (129.598) ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.