Skip to main content

Κατεχόμενα: Πρωθυπουργός του ψευδοκράτους ο Ερσάν Σανέρ

Το νέο «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα με «πρωθυπουργό» τον προδρεύοντα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσάν Σανέρ

Με την επιστροφή του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στο λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους και την απομάκρυνση του Φαίζ Σουτσιούογλου από το λεγόμενο «υπουργείο εργασίας», και χωρίς καμία παρουσία γυναίκας, ανακοινώθηκε σήμερα το νέο «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα με «πρωθυπουργό» τον προδρεύοντα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσάν Σανέρ.

Ο κ. Σανέρ ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου «υπουργικού» συμβουλίου αμέσως μετά από συνάντηση με τοην επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. «Αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», όπως αναμενόταν, είναι ο έποικος και δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ, πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί. Δύο «υπουργεία» καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα και επτά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Μετά από τρία περίπου χρόνια στο «υπουργείο εξωτερικών» επιστρέφει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου που δεν είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ καθώς δεν είχε εκλεγεί στις τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» αρχές του 2018. Ο Κουτλού Εβρέν του ΚΕΕ τοποθετείται στο «υπουργείο εσωτερικών» από το «υπουργείο τουρισμού».

«Υπουργός δημοσιονομικών» ο μέχρι τώρα «υπουργός γεωργίας» Ντουρσούν Ογούζ του ΚΕΕ. Ο Ολγκούν Αμτζιάογλου του ΚΕΕ, μέχρι τώρα «υπουργός δημοσιονομικών», γίνεται «υπουργός εθνικής παιδείας και πολιτισμού». Ο Ναζίμ Τσαβούσογλου του ΚΕΕ, που είναι σήμερα ο «υπουργός παιδείας» στο νέο «υπουργικό» καταλαμβάνει το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων», ενώ στη θέση του «υπουργού μεταφορών και δημοσίων έργων» τοποθετείται ο Ουνάλ Ουστέλ, που είχε απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από το «υπουργείο τουρισμού» μετά το σκάνδαλο με την άφιξη τζετ από Τουρκία χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και κατόπιν αιτήματος του Κόμματος του Λαού. Στη θέση του παραμένει ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, που επίσης είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Φικρί Ατάογλου «υπουργοποιείται» στο «τουρισμού και περιβάλλοντος» ενώ το δεύτερο «υπουργείο» για το ΔΚ, το «εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», καταλαμβάνει ο Κοράλ Τσιαγμάν.