Skip to main content

Κατεδάφισαν το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο όπου έκανε προπόνηση η Κορακάκη

Χθες πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, δημοτικά συνεργεία κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή στη Δράμα

Δημοτικά συνεργεία κατεδάφισαν χθες το πρωί την πρόχειρη κατασκευή - σκοπευτήριο έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη.

Αυτό ανέφεραν χθες οι συγγενείς της χρυσής Ολυμπιονίκης πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι.

Όπως εξήγησε, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετήσει στο χώρο ένα «κοντέινερ προπονητικού στυλ», που θα επιτρέψει στην 20χρονη πρωταθλήτρια και σε άλλους αθλητές να εκπαιδεύονται υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Μαμσάκος υποστήριξε ότι ο δήμος είχε συνεννοηθεί με τον πατέρα και προπονητή της Κορακάκη πριν καν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία. «Έχουμε μιλήσει με τον πατέρα της Άννας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχουμε δρομολογήσει μια ανακατασκευή του γηπέδου με τα πενιχρά και λίγα έσοδα που έχει ο Δήμος Δράμας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νταμάρι όπου είχε κατασκευαστεί το κατεδαφισθέν σκοπευτήριο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να καθαρίσει αυτή την «ανεπίτρεπτη κατάσταση».

Ο ίδιος επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση για την απουσία της στη υλική στήριξη των αθλητών, προσθέτοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να καλύψει το κενό.

«Όταν ανέλαβα τη δημαρχία, βρήκα κλειστά όλα τα γήπεδα γιατί δεν είχαν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας. Το επίσημο κράτος φόρτωσε όλους τους Δήμους με όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους πόρους» είπε ακόμη ο δήμαρχος Δράμας και κατέληξε:

«Ο δήμος είχε στη διάθεση του 500.000 ευρώ μόνο για τις στατικές μελέτες όλων των γηπέδων, που δεν επαρκούσαν για όλα τα γήπεδα και για όλα τα έργα συντήρησης που απαιτούνταν για τα 10-15 διαφορετικά αθλήματα».