Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το πρώην κέντρο διασκέδασης ΚΑΝ ΚΑΝ στα Μετέωρα (vid)

Από νωρίς το πρωί συνεργεία βρέθηκαν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κέντρου διασκέδασης και ξεκίνησαν την κατεδάφισή του.

Οριστική λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή των Μετεώρων δίνεται σήμερα από τον δήμο Παύλου Μελά, ο οποίος ξεκίνησε την κατεδάφιση του πρώην κέντρου διασκεδάσεως ΚΑΝ ΚΑΝ.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία βρέθηκαν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου ιστορικού κέντρου διασκέδασης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Ανδρέα Παπανδρέου. Μπουλντόζες ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν το κτίσμα, το οποίο αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Οι εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες ξεκίνησαν παρουσία των αντιδημάρχων Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σάκη Λαζαρίδη και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρη Αθάνατου, θα συνεχιστούν έως την ερχόμενη Τετάρτη.

«Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί τις εργασίες κατεδάφισης, μετά και από άδεια του ιδιοκτήτη ο οποίος δεν μπορούσε να το κάνει. Πριν από λίγα χρόνια με εισαγγελική συνδρομή είχαμε πάρει τον επικίνδυνο αμίαντο από το κτήριο, καθώς δεν ανταποκρινόταν ο ιδιοκτήτης. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την περιοχή των Μετεώρων», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης. «Το κτήριο είναι επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Αφού δεν μπορούσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να το κάνει, μας έδωσε την άδεια και προχωράμε εμείς στην κατεδάφιση του», επισήμανε στη Voria.gr από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Αθάνατος.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος επισήμανε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να δοθεί η λύση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους της περιοχής για πάρα πολλά χρόνια.

Στην επιχείρηση συνδράμουν μηχανήματα έργου από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων ενώ συμβάλλει και η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παύλου Μελά για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, το 2017, η δημοτική αρχή είχε αποξηλώσει και απομακρύνει τα επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά από το εγκαταλελειμμένο πρώην κέντρο διασκέδασης. Συνολικά αποξηλώθηκαν 750 τ.μ. αμιάντου από τη σκεπή και από το εσωτερικό του κτιρίου.