Skip to main content

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ με Φορτούνα (5-1), τέσσερα γκολ ο Άκπομ! (vid)

Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ για μεγάλη μάχη με τον Άγιαξ. Απίστευτο παιχνίδι από Άκπομ με τέσσερα γκολ, εξαιρετικός ο Εσίτι στο ντεμπούτο του

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΟΚ με την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ ενόψει του crash test με τον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρου του Champions League.

Ο Δικέφαλος, παρά το βαρύ τερέν λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Ολλανδία, κέρδισε με 5-1 στο φιλικό, δείχνοντας έτοιμος για τη μεγάλη μάχη αυτή τη φορά με τους νταμπλούχους Ολλανδίας οι οποίοι σήμερα κατέκτησαν και το σούπερ-καπ (2-0 την Άινχόβεν).

Μπορεί βέβαια η δυναμικότητα της Φορτούνα να μην είναι μεγάλη, ωστόσο είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος που είναι σίγουρα πιο αναβαθμισμένο από το ελληνικό.

Ο Ακπόμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, ενώ πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο ο Εσίτι, ο οποίος ήταν πραγματικά απροσπέλαστος και με σίγουρα κρατήματα της μπάλας. Πολύ καλός ο Καντουρί ως 8άρι, εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από Πέλκα, στους κορυφαίους και οι Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο πρώτο εικοσάλεπτο, παίζοντας πολύ ωραίο, κάθετο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας τρία γκολ με τον Άκπομ στο 5’, τον Πέλκα στο 10’ και ξανά τον Άκπομ στο 18’. Μετά το 20’, ο Δικέφαλος κατέβασε ταχύτητα, παραμένοντας βέβαια πιο απειλητικός από τους Ολλανδούς οι οποίοι μείωσαν στο 41’ με τον Νταμασκάν μετά από λάθος του Πασχαλάκη. Ωστόσο, ο Ακπόμ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε το χατ τρικ, μετά από έξοχη ενέργεια του Κρέσπο και τον συνδυασμό του με τον Γιαννούλη.

Το σόου του Τσούμπα Ακπόμ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, στις αρχές του οποίου έκανε το 5-1 για τον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ με υπέροχη κεφαλιά.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, ο ΠΑΟΚ συνέχισε βέβαια να έχει τον έλεγχο και είχε σημαντικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Λάμπρου στο τέλος του ματς.

Να σημειωθεί ότι ο μικοτραυματισμός του Πέλκα στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος αντικαταστάθηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ δεν φαίνεται να ήταν σοβαρός ούτε ο τραυματισμός του Ζαμπά. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Μίσιτς στο φιλικό με την Αλ Ταβόν που προηγήθηκε θα ξεκαθαρίσει αύριο απο το ιατρικό τιμ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί (Κάτσε 84′), Ζαμπά (Τσιγγάρας 89′), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (Λάμπρου 43′), Άκπομ.

Φορτούνα Σιτάρντ: Νίναϊ, Αμιό, Σμετς, Καρλάινεν, Κάρμπονελ, Ντίμερς, Πάσλακ, Ουγκούρ, Πίντο, Κοσέλεφ, Ντάμασκαν.