Skip to main content

Κατεπείγουσα ΕΔΕ σε τρία νοσοκομεία για τον θάνατο του πεντάχρονου

Οι ευθύνες των αρμοδίων των Γεν. Νοσοκομείων Ξάνθης και Καβάλας, καθώς και της ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, αναζητούνται μέσω κατεπείγουσας ΕΔΕ, αφού πεντάχρονος βαριά τραυματισμένος κατέληξε ου
Τις αιτίες για τις οποίες ένα πεντάχρονο αγοράκι (που μεταφέρθηκε τραυματισμένο βαριά χθες βράδυ από το Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης - με τελικό προορισμό τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης- στο Νοσοκομείο Καβάλας) έχασε τελικά τη ζωή του θα αναζητήσει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ Αριστ. Μπουσουλέγκα για τα τρία εμπλεκόμενα νοσοκομεία.

Ο πεντάχρονος τραυματίσθηκε βαριά, όταν καταπλακώθηκε από σιδερόπορτα (μήκους πέντε και ύψους δύο μέτρων) στα Κιμμέρια τηςΞάνθης το απόγευμα, κι από εκεί μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθηςόπου οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα ν’αντιμετωπίσουν το περιστατικό.  Έτσι, το παιδί διακομίστηκε κατά τις 10μμ με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καβάλας. 

Εκεί, στην αυλή τουΝοσοκομείου, νευροχειρουργός που το εξέτασε, συνέστησε –λόγω τηςβαρύτητας της κατάστασής του- την άμεση μεταφορά του σε Εντατική ΜονάδαΘεραπείας μεγαλύτερου νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσειδιελκυστίνδα τηλεφωνημάτων για τη διακομιδή του παιδιού στο ΙπποκράτειοΝοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Τελικά, γύρω στα μεσάνυχτα –κι αφού οπεντάχρονος παρέμενε, συνοδεία γιατρού, στο ασθενοφόρο στην αυλή τουνοσοκομείου, αναμένοντας τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη- το παιδίμεταφέρθηκε επειγόντως στον 3ο όροφο του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας, όπουκαι διαπιστώθηκε ο θάνατός του!

Η είδηση του θανάτου του παιδιού πυροδότησε οξύτατες αντιδράσεις μεταξύ των περίπου 30 συγγενώνκαι φίλων της οικογένειάς του, που είχαν σπεύσει στην Καβάλα από ταΚιμμέρια κι επιτέθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, μεαποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Επίτόπου επενέβη ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, η οποία και παρέμεινε στονοσοκομείο όλη τη νύχτα για το φόβο επανάληψης των επεισοδίων.