Skip to main content

Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου παρήγγειλε ο Κοντονής

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν έκνομες πράξεις κατά την πιστοποίηση της αναπηρίας του αποφυλακισθέντος, μόλις 36 μήνες από την κράτησή του

Κατεπείγουσα έρευνα για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων σχετικά με τα πιστοποιητικά αναπηρίας, που δόθηκαν στον καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη Αριστείδη Φλώρο, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας χρήση ευχέρειας που του παρέχει ο νόμος, παρήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν έκνομες πράξεις κατά την πιστοποίηση της αναπηρίας για τον Αριστείδη Φλώρο που οδήγησε στην αποφυλάκισή του μόλις 36 μήνες μετά την κράτησή του ενώ είχε ποινή 21 χρόνων κάθειρξη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει το βούλευμα της απόφασης, αντιδρώντας έτσι στις εντονότατες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Το βούλευμα για την αποφυλάκιση του κατάδικου για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου, ο Σταύρος Κοντονής το ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κοντονής ζήτησε το βούλευμα «προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».

Ο κ. Κοντονής απαντά και στην κριτική που άσκησε η Νέας Δημοκρατία, τονίζοντας οτι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλό θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διέταξε ο εισαγγελέας Χαλκίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, με απόφαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας διατάχθηκε η εισαγγελική έρευνα για την τυχόν τέλεση αδικημάτων, ενώ ζητήθηκε και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει από παθήσεις που συνιστούν αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά την ανάρτηση του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη με την οποία έμμεσα μιλούσε για ιατρική γνωμάτευση κατά παραγγελία.