Skip to main content

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της αγόρευσης Μπαρμπαρούση στην Βουλή.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηναίων σχετικά με την ομιλία του βουλευτή Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις να προβούν σε πραξικοπηματική σύλληψη πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της αγόρευσης Μπαρμπαρούση στην Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, μεταδίδει το skai.gr.

Εκτίμησε πως στα εν λόγω αδικήματα περιλαμβάνονται και κακουργήματα, τα οποία προβλέπουν ακόμα και σύλληψη βουλευτή.

Την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον Μπαρμπαρούση, αλλά και του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ζήτησε νωρίτερα με παρέμβασή του από τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποδίδοντάς του αδικήματα περί εσχάτης προδοσίας.