Skip to main content

Κατερίνα Νοτοπούλου: Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι

Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τα προβλήματα της περιοχής μου, έχω σχέδιο, τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ανοίγει τα χαρτιά της στην εφημερίδα Documento και απαντά για τις επιθέσεις που δέχτηκε, το πόσο θα επηρεάσει την προεκλογική μάχη η συμφωνία των Πρεσπών και περιγράφει το όραμά της για την πόλη.

«Δεν περίμενα να μου προσάπτουν την ηλικία μου ως μειονέκτημα. Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τα προβλήματα της περιοχής μου, έχω σχέδιο. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους μου εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός τη διεύθυνση του γραφείου του και εκ του αποτελέσματος κρίθηκα για να αναλάβω το υφυπουργείο», αναφέρει.

Σχετικά με το κλίμα στην Θεσσαλονίκη που «μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού» απαντά ότι «η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις».

Στην ερώτηση αν ως υποψήφια της κυβερνητικής παράταξης κινδυνεύει να γίνει θυσία στον βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών απαντά:

«Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει και ποιά είναι η κύρια προεκλογική της δέσμευση: «Δήμος… προβλήματα… Η καθημερινότητα του πολίτη. Χρειαζόμαστε μία καθαρή, ασφαλή, όμορφη πόλη. Και να έχει και χώρους στάθμευσης! Βασικό. Μια πόλη προσβάσιμη και ελκυστική. Μια πόλη ανοιχτή, που να σε προκαλεί να ζήσεις σε αυτήν ό,τι ονειρεύτηκες. Βασική μου δέσμευση είναι να βρεθώ αντιμέτωπη με τα βάσανα που διαιωνίζονται στη Θεσσαλονίκη».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει πως θα ψηφιστεί. «Κατέρρευσε η επικίνδυνη ανοησία περί "μακεδονικής μειονότητας", κατέρρευσε και η επικίνδυνη ανοησία περί "αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας" που μας ταΐζει η ΝΔ. Οι πολίτες της Μακεδονίας δεν ασχολούνται με τα ψέματα της ΝΔ. Ούτε τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, που κάποτε έλεγαν να τελειώνουμε με τους μακεδονομάχους και τώρα βλέπουν παραχώρηση εθνότητας. Εκείνοι θα πρέπει να βρουν άλλο προεκλογικό αφήγημα», λέει.

Για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης η κ. Νοτοπούλου αναφέρει ότι το «ΥΜΑΘ ηγείται αυτήν τη στιγμή της αναπτυξιακής προσπάθειας στη βόρεια Ελλάδα. Η περιοχή μας μετατρέπεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό (υλοποιούμε τον αναπτυξιακό νόμο 3499/16), δουλεύουμε ώστε να γίνει ένα μεγάλο τεχνολογικό πάρκο με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) να βρίσκει επιτέλους στόχο. Η ΕΥΑΘ προβαίνει σε υδροδοτικά έργα, η ΔΕΘ αποκτά σταθερές επιχειρηματικές συμμαχίες. Το κυβερνητικό έργο προχωρά τάχιστα, ολοκληρώνονται τα δημόσια έργα και φτιάχνονται κοινωνικές δομές και υποδομές. Αλλάξαμε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Βάλαμε πρώτη την αναπτυξιακή πολιτική και μαζί την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη της νεολαίας. Το ΥΜΑΘ συνεργάζεται με φορείς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς, και λύνει ζητήματα της καθημερινότητας».