Skip to main content

Κατερίνη: Φαγητό για γηροκομείο θα ετοιμάσουν άτομα με αναπηρία

Ο «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 1979 και παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία.

Νέοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης θα προετοιμάσουν υπό την καθοδήγηση του σεφ Σταμάτη Τσίλια φαγητό, το οποίο θα προσφέρουν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης.

Η δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς από τους ωφελούμενους της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης θα γίνει αύριο, σε μια εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιοριστικών μέτρων για την covid-19. Σύμφωνα με την Ελένη Ραπουτίκα από τον Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το μενού είναι νηστίσιμο και περιλαμβάνει χταπόδι με μακαρονάκι, σαλάτα με πλιγούρι και χαλβά. «Με σεφ τον κ. Τσίλια, οι ωφελούμενοί μας θα ετοιμάσουν αύριο το μενού και στη συνέχεια θα μπει σε ατομικές συσκευασίες για να μοιραστεί στα άτομα του γηροκομείου», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι ο «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1979 και παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, υποστηρίζει τις οικογένειες και την κοινότητα των ΑΜΕΑ και προωθεί τομείς της διημέρευσης και υποστηριζόμενης διαβίωσης, ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και κοινωνικοποίησης των ωφελουμένων.

«Η αντίληψη ότι ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά τρόπο φιλανθρωπικό είναι πεπαλαιωμένη και δεν αρμόζει στις σύγχρονες ευνομούμενες κοινωνίες. Τα μέλη των κοινωνιών οφείλουν μέσω της ενεργούς συμμετοχής να αξιοποιούν συστηματικά το δυναμικό τους και να στηρίζουν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.