Skip to main content

Κατερίνη: Κυνήγησε τον γείτονά του με τσεκούρι και πριόνι επειδή τον μάλωσε που... ούρησε

Μία ασυνήθιστη υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης - Βγαίνει από τη φυλακή ο 49χρονος που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 46χρονος που τον Νοέμβριο του 2021, κρατώντας ένα τσεκούρι και ένα πριόνι, κυνηγούσε στο κέντρο της Κατερίνης έναν γείτονά του που του έκανε παρατήρηση επειδή... ούρησε κοντά στο σπίτι του.

Μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέας, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός «αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον 49χρονο δεν θα τον προειδοποιούσε φωνάζοντας προς το μέρος του», προσθέτοντας πως δεν προέκυψε ανθρωποκτόνος δόλος.

Ο 46χρονος, που ήταν προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, βγαίνει από τη φυλακή, ενώ η ποινή του ανεστάλη υπό τον όρο της μη προσέγγισης και επικοινωνίας με τον 49χρονο. Σημειώνεται ότι εκτός από την απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κρίθηκε ένοχος για απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Νοέμβριο του 2021 ο κατηγορούμενος κυνήγησε μέρα μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης τον 49χρονο κρατώντας ένα τσεκούρι και ένα πριόνι. Ξαφνικά σκόνταψε και έπεσε, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί.

Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν ιστορικό καβγάδων, τους οποίους είχε πυροδοτήσει ένα ιδιαίτερο περιστατικό. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε ουρήσει μπροστά σε ένα δέντρο κοντά στο σπίτι του 49χρονου, με τον δεύτερο να του κάνει παρατήρηση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως αυτό το γεγονός τότε τον είχε ενοχλήσει και αποφάσισε να τρομάξει τον 49χρονο. Απέδωσε μάλιστα αυτήν την σκέψη στις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε εκείνη την περίοδο. Έτσι, όπως περιέγραψε, αποφάσισε να αγοράσει ένα τσεκούρι για να φανεί πως υπερτερεί σε δυνάμεις και μαζί με αυτό πήρε και ένα πριόνι για να κόψει τμήμα της λαβής του τσεκουριού.

«Πίστευα ότι θα αρχίσει να τρέχει από τον φόβο του και πως όλο αυτό θα τελειώσει σε δέκα δευτερόλεπτα.

Δεν έχω καμία εμμονή με τον παθόντα. Δεν είμαι εκδικητικός, ούτε κρατάω κακία. Μιλούσε το αλκοόλ εκείνη την ώρα. Είπα στον εαυτό μου "πάρε και το πριόνι μαζί θα φαίνεσαι πιο τρομερός"», είπε στην απολογία του.