Skip to main content

Κατερίνη: Συνελήφθη και το δεύτερο άτομο που πυροβόλησε βενζινοπώλη

Ο 39χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Δείτε σε τι υπόθεση εμπλέκεται.

Συνελήφθη και το δεύτερο άτομο, ένας 39χρονος ελληνικής καταγωγής, έγκλειστος, σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ο οποίος συμμετείχε στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 47χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων τον περασμένο Ιανουάριο στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετά από πολύμηνη έρευνα και συνδυαστική ανάλυση των πειστηρίων, του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και των τεχνικών μέσων, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν έναν 26χρονο από την Αρμενία και να ταυτοποιήσουν του ανωτέρου 39χρονου, ήδη έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Οι δύο άντρες επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης.

Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου SCORPION πυροβόλησε 2 φορές προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας και από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.