Skip to main content

Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε παιδική χαρά στα Πεύκα

Άγνωστοι έκαναν γυαλιά-καρφιά παιδική χαρά στα Πεύκα. Όπως καταγγέλλει ο Δ. Νεάπολης-Συκεών, που προχώρησε σε μήνυση, προσπάθησαν και να την κάψουν.

Άγνωστοι κατέστρεψαν την πρότυπη παιδική χαρά-στολίδι στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου ψυχαγωγούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, με ευφάνταστα και ασφαλή παιχνίδια ενώ όπως καταγγέλει ο δήμος προσπάθησαν μέχρι και να την κάψουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ομάδα δέκα περίπου αγνώστων έσπασαν το ξύλινο κιόσκι, αλλά και το μπετόν που το στήριζε, όπως και παγκάκια, ενώ επιχείρησαν ακόμα και να κάψουν την Παιδική Χαρά, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σημειώνεται πω δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται σημαντικές ζημιές στο εν λόγω πάρκο, καθώς ασυνείδητοι έχουν βανδαλίσει ξανά τον χώρο, καταστρέφοντας παιχνίδια, ζωγραφίζοντας με σπρέι τους τοίχους και τα παιχνίδια, σπάζοντας παγκάκια και κάδους, ξηλώνοντας ακόμη και πλάκες από το ειδικό ελαστικό δάπεδο.

Η Παιδική Χαρά παραδόθηκε σε χρήση τον Οκτώβριο του 2016, μαζί με το παρακείμενο πάρκο και χώρο αναψυχής με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, συνολικού προϋπολογισμού 868.500 ευρώ, και αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.

Μετά από εντολή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου, Στέλιου Γκατζέ, η Παιδική Χαρά έκλεισε για να καθαριστεί, ενώ ο δήμος προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων.

«Θλίψη, απογοήτευση, αλλά και θυμός για τους νέους βανδαλισμούς σε μια Παιδική Χαρά πραγματικό κόσμημα, έναν πρότυπο χώρο αναψυχής και παιχνιδιού για παιδιά και γονείς που έγινε για ακόμα μία φορά στόχος περιθωριακών ατόμων» σχολίασε ο κ. Γκατζές, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, φθάσαμε στο σημείο να λέμε, ‘‘ευτυχώς’’, που δεν κατάφεραν να την κάψουν ολοσχερώς, όπως αποπειράθηκαν».

Την αγανάκτησή του για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών εγκαταστάσεων δημοτικής περιουσίας και κοινής ωφελείας εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες «στην ελλιπή αστυνόμευση και τους πλημμελείς ελέγχους που διενεργούνται στην περιοχή», επαναφέροντας το αίτημα για «εντατικοποίηση των ελέγχων, με σκοπό την προστασία των πολιτών αλλά και της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίας», τονίζοντας ότι «θέλουμε τα παιδιά μας να μπορούν να διασκεδάζουν, να αθλούνται και να παίζουν αμέριμνα σε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Οι νέες καταστροφές επιβεβαιώνουν την απόλυτη ανάγκη για αστυνόμευση. Το αίτημά μας είναι διαρκές και θα επιμένουμε μέχρι να έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα, δηλαδή περισσότερα περιπολικά, πεζές περιπολίες, ελέγχους και συλλήψεις κακοποιών στοιχείων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι χθεσινό συμβάν έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των δεκάδων καταστροφών που επιφέρουν το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι σε εγκαταστάσεις δημοτικής περιουσίας, με πιο πρόσφατες τις συνεχόμενες καταστροφές στο χώρο του Γηπέδου Ποδοσφαίρου δίπλα στο Άλσος των Πεύκων (ΔΕΛΑΣΑΛ).