Skip to main content

Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Καπνεργάτη η Νοτοπούλου

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Καπνεργάτη.

Στεφάνι στο μνημείο του Καπνεργάτη στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς κατέθεσε σήμερα Πέμπτη η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τη βουλευτή «αποδεικνύουν ότι οι απάνθρωποι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις δεν γίνονται αποδεκτοί από τους εργαζόμενους».

Στη συνέχεια τονίζει στο μήνυμά της ότι «135 χρόνια μετά τα γεγονότα του Σικάγο και 85 χρόνια μετά τον Μάη του '36 η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου και να διαλύσει κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ημέρα σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για καλύτερους και αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Σε μια εποχή που η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει την μείωση του χρόνου εργασίας η κυβέρνηση σχεδιάζει τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας.

Ενώνουμε μαζί τους την φωνή μας και τις δυνάμεις μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για το δικαίωμα όλων μας σε αξιοπρεπή εργασία και προσωπική και κοινωνική ζωή», καταληγεί.