Skip to main content

Στεφάνια από ΕΚΘ και ΠΑΜΕ για τους νεκρούς εργάτες του '36 (φωτο)

Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 82 χρόνων από τον θάνατο 12 ανθρώπων στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καπνεργατών το 1936

της Αρετής Τασούλα

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο μνημείο του εργάτη από μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα του Μαϊου του 1936.

Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 82 χρόνων από τον θάνατο 12 ανθρώπων στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καπνεργατών το 1936 που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

«82 χρόνια μετά, οι αγώνες τους είναι χαραγμένοι στις μνήμες μας, μάς εμπνέουν και είναι παρακαταθήκη για νέους αγώνες, νέες διεκδικήσεις ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων για να επανακατακτήσουμε δικαιώματα που χάσαμε τα τελευταία 7 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στο μνημείο του καπνεργάτη.

«Είναι μία συμβολική μέρα η σημερινή», δήλωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης, Γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας πως «κάθε μέρα θα αφήνουμε ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση της νίκης της εργατικής τάξης».