Skip to main content

ΚΑΘ: Εκδήλωση για τη διασυνοριακή κοινωνική επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση με τίτλο «Καλές Πρακτικές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», στο πλαίσιο του Έργου Social Plate, στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση με τίτλο «Καλές Πρακτικές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» για την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην οποία θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» με το ακρωνύμιο “Social Plate” διοργανώνεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG VA GRBG 2014-2020, συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) (Επικεφαλής Εταίρος), το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης - Τεχνόπολις (Εταίρος 2) και από τη Βουλγαρία ο Δήμος Borino (Εταίρος 3) και ο φορέας Active Youths (Εταίρος 4).

Την εκδήλωση διοργανώνει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.), την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 16:00 το απόγευμα στην Αίθουσα «Crystal» στο ξενοδοχείο Porto Palace, (26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη) και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό επιχειρηματία αλλά και άτομα από μειονεκτικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της παρούσας δράσης είναι η παρουσίαση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, καλών πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες κατάφεραν να διακριθούν στον επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας παράλληλα σημαντικό κοινωνικό έργο. Επιπροσθέτως, στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με στόχο τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.  

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. κος Δημήτριος Χαμπίδης καθώς και η κα Δεμερτζή Κατερίνα, εκπρόσωπος της ΚΑΘ Α.Ε. και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου, θα κάνει μία επισκόπηση του προγράμματος “Social Plate”.  

Στη συνέχεια, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από καταξιωμένους ομιλητές με σημαντικό έργο στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Ο Δρ κος Κώστας Νικολάου πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο. θα παρουσιάσει δέκα επιτυχημένες συνεργατικές ιστορίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη και ο κος Λάζαρος Αγγέλου από την οργάνωση ΠΡΩΣΚΑΛΟ θα παρουσιάσει το οικοσύστημα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας της ΠΡΩΣΚΑΛΟ στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, η κα Πασχαλίδου Μαρία πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού θα παρουσιάσει την κοινωνική επιχειρηματικότητα στους Δήμους ενώ ο κος Ξανθόπουλος Ισαάκ θα μιλήσει για καλές πρακτικές κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί καλώντας τους παρευρισκόμενους κοινωνικούς επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους των μειονεκτικών ομάδων να συμμετέχουν στη στρογγυλή τράπεζα με σκοπό τη μεταξύ τους δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.socialplate.eu/?lang=el ενώ η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη εδώ

Δείτε το πρόγραμμα, ΕΔΩ.