Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 1,35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΗ CNP ASSURANCES

Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2020 - Στα 27 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά του για το 2020 ανακοίνωσε ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, μέτοχος κατά 100% του ηγετικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS.

Σύμφωνα με αυτά, τα σημαντικότερα στοιχεία είναι:

Κύκλος Εργασιών €27 δις
Καθαρά Κέρδη €1,35 δις
Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 208%

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρά την υγειονομική κρίση του COVID-19, η CNP ASSURANCES προχώρησε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου, ανταποκρινόμενη στο περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων. Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου μας και ο Δείκτης Φερεγγυότητας αντικατοπτρίζουν ισχυρή ευρωστία, παρά τις επιπτώσεις από τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση».

Σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2020 κατέγραψε αύξηση στη συνολική παραγωγή της τάξης του 6%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2020, ανέρχονται στα €182,6 εκ. σε σύγκριση με €171,5 εκ. την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο κερδοφορίας του Ομίλου, παρόλες τις αντιξοότητες, παρέμεινε υψηλό στα €15,4 εκ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε: «Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, τα αποτελέσματα της CNP ASSURANCES αποτυπώνουν την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής της στόχευσης, τη μεγάλη οικονομική ευρωστία και τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας της. Στην CNP CYPRUS, με εφόδιο την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων μας, υλοποιούμε τη στρατηγική επιλογή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού και συνεχίζουμε τη σταθερή αναπτυξιακή μας πορεία. Αποστολή μας είναι να είμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και την πιο δύσκολη, στο πλευρό των πελατών μας και να τους προσφέρουμε τη δύναμη και τη σιγουριά που χρειάζονται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ