Skip to main content

«Καθαροί» για τα χαμένα φάρμακα καρκινοπαθών στο ΙΚΑ Παναγίας

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο πρώην διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος και συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης και τέσσερις γιατροί.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε 6 κατηγορούμενους για την υπόθεση με εξαφανισμένα φάρμακα καρκινοπαθών στο νοσοκομείο ΙΚΑ Παναγίας στη Θεσσαλονίκη. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν με την κατηγορία της «απιστίας στην υπηρεσία», με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608- περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο πρώην διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος και συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης, άλλοι τέσσερις γιατροί του συγκεκριμένου νοσοκομείου και μια νοσοκόμα η οποία ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή και διάθεση των φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε έλλειμμα σε φάρμακα καρκινοπαθών, υψηλού κόστους, που φαινόταν ότι είχαν παραληφθεί, από το 2002 έως τον Οκτώβριο 2003, ενώ η ζημιά που υπέστη το ΙΚΑ υπολογίστηκε σε περίπου 650.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν επειδή ήταν αρμόδιοι για την χορήγηση των χημειοθεραπευτικών κι άλλων φαρμάκων, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που λειτουργούσε έως το 2013.

Όλοι τους αρνήθηκαν την κατηγορία συμφωνώντας ότι το έλλειμμα ήταν πλασματικό και οφειλόταν στην άτακτη καταγραφή των φαρμάκων