Skip to main content

Καθαροί οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, στους 30 πόντους το χιόνι εκτός πόλης

Αλυσίδες πάνω από τα 300 – 400 μέτρα υψόμετρο στο νομό. Εκατό μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χωρίς προβλήματα στους δρόμους συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στον νομό Θεσσαλονίκης, που ντύθηκε από νωρίς στα λευκά και μέσα σε λίγες ώρες.

Το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση, με εξαίρεση ορισμένους τοπικούς δρόμους, σε περιοχές όπου έπεσε και συνεχίζει να πέφτει πολύ χιόνι.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τα σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν πέντε πόντους χιόνι, όμως στα προάστια (Ωραιόκαστρο, Χορτιάτης κτλ.) και στον υπόλοιπο νομό (επαρχία Λαγκαδά, δήμος Βόλβης κτλ.) το ύψος του χιονιού ξεπέρασε ακόμη και τους 30 πόντους.

Τριάντα πέντε αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ αλάτι έχει πέσει σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, γι' αυτό και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Εξαίρεση αποτελούν οι συνδέσεις Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου και Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, που σε συνθήκες χιονόπτωσης και παγετού κλείνουν λόγω επικινδυνότητας και για προληπτικούς λόγους από την Αστυνομία. Εκατοντάδες μηχανήματα όλων των δήμων συνεπικουρούν το έργο και καθαρίζουν το δημοτικό οδικό δίκτυο, όπου επίσης τα προβλήματα είναι περιορισμένα και στους 14 δήμους του νομού.

Αλυσίδες, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, χρειάζονται πάνω από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, όπως και στις άλλες περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 – 400 μέτρα, για να αποφύγουν τα οχήματα την ολισθηρότητα.

Συνολικά στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια έχει σε λειτουργία 100 αποχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι από τη στιγμή που έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού, καθώς η Περιφέρεια προμηθεύτηκε και διαθέτει 15.000 τόνους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη βόρεια Χαλκιδική και στην περιοχή του Πολυγύρου.