Skip to main content

Καθαροί οι ύποπτοι φάκελοι που στάλθηκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Ενημέρωση σχετικά με τα συνεχή περιστατικά αποστολής ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας-Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Σε κανέναν φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα» αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς της χώρας, με βάση τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που έγιναν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε το πρωί με τα ΕΛΤΑ άλλος ένας ύποπτος φάκελος, όμοιος με αυτούς που απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Ο φάκελος ανέγραφε στα αγγλικά «αντιπρύτανης» χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος αποστέλλεται στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αλλά και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων φακέλων. Δύο τέτοιοι φάκελοι έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας. Υπάλληλοι άνοιξαν τους φακέλους, που περιλάμβαναν διαφημιστικό υλικό. Αρχικά το περιεχόμενο δεν προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σήμερα το πρωί ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Ένας ακόμη φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος, εντοπίστηκε το πρωί και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Τρεις επιπλέον ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν στο κτήριο του παραρτήματος Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ενώ ένας ακόμη φάκελος βρέθηκε στο ΤΕΙ.

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιλήφθηκαν αστυνομία και πυροσβεστική.