Skip to main content

Καθάρισε από τα συνθήματα ο Λευκός Πύργος και ο περιβάλλων χώρος(φωτο)

Η αποκατάσταση του μνημείου από τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Alpha Bank «Οι φθορές που πληγώνουν».

Καθαρός από συνθήματα είναι και πάλι ο Λευκός Πύργος, που έπεσε «θύμα» της οργής ατόμων του αντιεξουσιαστικών χώρου την παραμονή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιανουαρίου. Οι αντιεξουσιαστές είχαν γράψει με σπρέι πάνω στο μνημείο συνθήματα όπως «Έλληνας δεν γεννιέσαι, καταντάς», «Antifa για πάντα», «Μόνο εντατικές για τους εθνικιστές» και «Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας».

Η αποκατάσταση του μνημείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Alpha Bank «Οι φθορές που πληγώνουν», που από το 2016 υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο βανδαλισμός του Λευκού Πύργου έλαβε χώρα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη δράση για την αποκατάσταση και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του Λευκού Πύργου.

Το πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν» της Alpha Bank ξεκίνησε το 2013 στην Αθήνα, με στόχο την αποκατάσταση και συντήρηση των γλυπτών, που βρίσκονται σε σημαντικούς χώρους της πρωτεύουσας. Στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε το 2016 μέσω της προσφοράς στον δήμο Θεσσαλονίκης ενός συστήματος antigraffiti για τον καθαρισμό των επιφανειών των κοινόχρηστων χώρων από γκράφιτι.

Επίσης, με τη σύμπραξη της Alpha Bank, του Κολλεγίου Ανατόλια, της ΧΑΝΘ και του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η ενέργεια «Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία» με σκοπό την ανανέωση και βελτίωση του χώρου της Νέας Παραλίας απο εθελοντές και μαθητές του Ανατόλια.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, το 2017 πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκαταστάσεως και συντηρήσεως στο Βασιλικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα τρέχει και το πρόγραμμα «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο», με το οποίο παιδιά, που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και να ξεναγηθούν σε μουσεία. Επιπλέον, η Τράπεζα υποστηρίζει τη MOUSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέπτεται παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και χαρίζει στιγμές χαράς και ψυχωγίας σε όλα τα παιδιά που παρακολουθούν τις συγκεκριμένες παραστάσεις. Επίσης, η Alpha Bank έχει αναλάβει χορηγός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που στοχεύουν να μετατραπεί ο κινηματογράφος σε ένα εναλλακτικό εργαλείο γνώσης.

Τον Δεκέμβριο έκθεση με έργα από τη Συλλογή της Alpha Bank

Στο πλαίσιο των πολιστικών της δράσεων η Alpha Bank προγραμματίζει τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη έκθεσης με έργα νεοελληνικής τέχνης από την πλούσια Συλλογή της τράπεζας.

Στην έκθεση η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις αρχές του Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αξιόλογα έργα της Συλλογής που θα εκτεθούν για πρώτη φορά.