Skip to main content

Καθαρισμός και απολύμανση στη Νέα Παραλία-Απομακρύνονται τα κάγκελα

Σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης δίνεται εξ ολοκλήρου στο κοινό μετά την απομάκρυνση και των 500 κιγκλιδωμάτων, ενώ απολυμαίνεται όλος ο χώρος.

Του... κουτιού παραδίδεται σήμερα πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς από το πρωί συνεργεία του δήμου την καθαρίζουν και την απολυμαίνουν στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Νίκος Ζεϊμπέκης, σήμερα η παραλία δίνεται εξ ολοκλήρου στο κοινό και απομακρύνονται και τα 500 κιγκλιδώματα, ενώ απολυμαίνεται όλος ο χώρος, από το δάπεδο μέχρι τα παγκάκια και τους κάδους. Όπως πρόσθεσε ο κ. Ζεϊμπέκης, η Νέα Παραλία θα καθαρίζεται αρκετά συχνά ενώ ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε άλλες πολυσύχναστες περιοχές.





"Προχωράμε σήμερα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να ξεχυθούν και πάλι στη Νέα Παραλία με ασφάλεια", ανέφερε ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος τονίζοντας πως εκτός από απολύμανση τα συνεργεία θα προχωρήσουν σε κοπή δέντρων, κλαδιών και χόρτου προκειμένου να μπορούν και πάλι οι πολίτες να απολαύσουν ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

Παράλληλα ανέφερε, πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες αναπλάσεις και παρεμβάσεις, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με το Πάρκο των Εθνών, οι οποίες θα δώσουν άλλον αέρα στην πόλη.



Παράλληλα, με την κατάργηση των βεβαιώσεων κίνησης και sms και την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας, η δημοτική αστυνομία αναλαμβάνει πλέον τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα που θα ανοίξουν και πάλι σταδιακά ενώ συστηματικοί είναι και πάλι από σήμερα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η Voria.gr, οι έλεγχοι για παράνομη στάθμευση και ΚΟΚ.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Κλήσεις με την πρώτη έξοδο για στάθμευση στην Τσιμισκή

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας προσεχώς θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι για το THESI, με λιγότερες ωστόσο δυνάμεις.