Skip to main content

Καθαρίστηκαν τα ρέματα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου (φωτο)

Τα εν λόγω ρέματα είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες υποβάθμισης, ρύπανσης και αναπαραγωγής κουνουπιών σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση καθαρισμού πέντε αστικών ρεμάτων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία, στην αισθητική αναβάθμιση αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με ενέργειες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προέβησαν σε εκτεταμένες εργασίες απομάκρυνσης της βλάστησης και φερτών υλικών στα ρέματα Διαλογής, Διαβατών, Ολυμπιάδος, Μουσών και ‘’Ασημάκη’’ (άνωθεν περιφερειακού), στα όρια του δήμου, τα οποία είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες υποβάθμισης, ρύπανσης και αναπαραγωγής κουνουπιών σε βάρος της δημόσιας υγείας και της αισθητικής εικόνας του δήμου.



Σημειώνεται πως ο καθαρισμός των ρεμάτων εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.