Skip to main content

Καθαρίζεται από τα γκράφιτι ο συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

Το συνεργείο του αναδόχου καθαρίζει με τα μέσα που διαθέτει τα βαγόνια όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός του συρμού του μετρό Θεσσαλονίκης που έγινε στόχος βανδαλισμού όταν άγνωστοι εισήλθαν στο αμαξοστάσιο στην Πυλαία και γέμισαν με σπρέι συνθήματα το βαγόνι.

«Είναι ήδη (στο αμαξοστάσιο) το συνεργείο του αναδόχου και καθαρίζει με τα μέσα που διαθέτει τα βαγόνια. Θέλω να εξηγήσω στους νέους που έχουν αυτό το χόμπι ότι είναι πολύ επικίνδυνο και ότι στο μέλλον τα μέτρα ασφαλείας θα είναι υψηλά, ώστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά» δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι τα «αυτά τα περιστατικά στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ διεθνώς είναι συνήθη, όσο και αν ακούγεται παράξενο. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν γκράφιτι και βάζουν στοιχήματα στο Ιντερνετ για το πού και πώς θα βάψουν συρμούς και αυτό γίνεται και εδώ. Αυτό όμως δεν θα επιτραπεί στην πορεία της λειτουργίας του έργου». Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε ακόμη ότι, κατά την άποψή του, «δίνεται μεγαλύτερη σημασία στο γεγονός από ό,τι αυτή έχει» και πως «η ευθύνη ανήκει απόλυτα στον ανάδοχο του έργου, ο οποίος οφείλει να παραδώσει σε εξαιρετική κατάσταση τους συρμούς, καθώς δεν έχει παραδοθεί ακόμα το αμαξοστάσιο, ούτε και οι συρμοί στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.».

«Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι σε δύο μήνες θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η γραμμή μέσα στο αμαξοστάσιο και αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι πολύ επικίνδυνα (για όσους εισέρχονται στον χώρο χωρίς άδεια)» διευκρίνισε πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε χωρίς σοβαρότητα το Μετρό. Η πρώτη εντολή που έχουμε λάβει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό, τον κ. Καραμανλή, είναι ότι πρέπει με απόλυτα τεχνοκρατικά κριτήρια να αντιμετωπιστεί το Μετρό, καθώς συνήθως προσπαθεί να παρουσιαστεί ως τραγωδία είτε ως ανέκδοτο. Αυτό πρέπει να το θεραπεύσουμε και το δεύτερο είναι ότι η εντολή που υπάρχει από την πολιτική ηγεσία και από την Αττικό Μετρό προς τον ανάδοχο, είναι ότι τα πάντα πρέπει να προχωρήσουν με μεγάλη ρυθμούς και όχι με τους παλιούς αργούς ρυθμούς του παρελθόντος».

Ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς «ν' αντιληφθούν ότι το ΜΕΤΡΟ είναι μια σοβαρή υπόθεση».