Skip to main content

Καθαρίζει την παραλία στο Καραμπουρνάκι ο δήμος Καλαμαριάς

Συνεργεία καθαριότητας, παρουσία του δημάρχου, από το πρωί απομακρύνουν τα φύκια - Καθαρή η παράκτια ζώνη της Νέας Κρήνης

Σε εκτεταμένο καθαρισμό της παραλιακής του ζώνης προχωρά από νωρίς σήμερα το πρωί ο δήμος Καλαμαριάς. Συνεργεία καθαριότητας του δήμου, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη, απομακρύνουν το στρώμα από φύκια σε μεγάλο μήκος στο Καραμπουρνάκι.

Πρόκειται για την παράκτια ζώνη από το Azzuro μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος από την Καλαμαριά και όχι μόνο. Εκεί σήμερα εργαζόμενοι του δήμου με τσουγκράνες μαζεύουν τα φύκια, τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα συνεχές στρώμα πάχους 30 εκατοστών.

«Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε μια εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας στη Νέα Κρήνη και τώρα η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου καθαρίζει και το Καραμπουρνάκι, ώστε το Σαββατοκύριακο, με τις υψηλές θερμοκρασίες να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον κόσμο. Πέρα από τους λόγους περιπάτου και αναψυχής, που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, υπάρχει και το ζήτημα των κουνουπιών, που θα αντιμετωπίσουμε, διότι όταν είναι καθαρή η παραλία δεν δημιουργούνται εστίες συγκέντρωσης μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο καθαρισμός της παραλίας δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Και σε αυτή την περίπτωση η γραφειοκρατία βάζει εμπόδια. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος, «μηχανήματα, με τα οποία εύκολα θα μπορούσαμε να τελειώσουμε αυτή τη δουλειά σε λίγες ώρες, δεν επιτρέπεται να μπουν στην παραλιακή ζώνη. Χρειάζεται έγκριση από το Λιμεναρχείο. Όταν σε προηγούμενο χρόνο επιχειρήσαμε με ένα μηχάνημα να απομακρύνουμε τις μεγάλες ποσότητες φυκιών που συγκεντρώνονται, επενέβη το Λιμενικό και πέρασε από αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να καθαρίσουμε με τα χέρια...».

Από το Καραμπουρνάκι θα συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες φυκιών που θα τα διαχειριστεί με μηχάνημα ο δήμος και με φορτηγά θα απομακρυνθούν.

Η παραλιακή ζώνη χρησιμοποιείται καθημερινά από πολίτες, για περπάτημα, αλλά και για κολύμπι (παρότι απαγορεύεται, έστω και οριακά λόγω των τιμών στους θαλάσσιους ρύπους, που καταγράφονται) και ηλιοθεραπεία τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στο κομμάτι από το Shark μέχρι το Azzuro, στην ακτή Ντοβίλ (Deauville).