Skip to main content

Καθαρίζουν τα γκράφιτι από τοίχους και μάρμαρα στον ΙΝ Αγίας Σοφίας

Έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης», η Finalit δέχθηκε αφιλοκερδώς να καθαρίσει με τον δήμο το μνημείο.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η εταιρεία Finalit Hellas, που εξειδικεύεται στον καθαρισμό και τη συντήρηση μνημείων, προκειμένου να καθαριστεί ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης», η Finalit δέχθηκε αφιλοκερδώς να αφαιρέσει το τεράστιο γκράφιτι από τον τοίχο και τα μάρμαρα του ναού, στην πλευρά της οδού Κεραμοπούλου. Παράλληλα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου έχουν αναλάβει τον καθαρισμό και την περιποίηση του πρασίνου. 

Η δράση ξεκίνησε από τις 9.00 το πρωί και στόχος είναι να καθαριστεί ένα μέρος του εξωτερικού χώρου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το σωματείο το οποίο κινητοποιήθηκε εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο εξωτερικός χώρος του ναού, που παράλληλα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία UNESCO της πόλης. Όπως αναφέρει ο Άκης Λαζάρου, πρόεδρος του Σωματείου, έγινε μια προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί που θα βοηθούσαν στον καθαρισμό. «Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν και άλλες εταρείες μα και άλλοι οργανισμοί ώστε να πράξουν τα ανάλογα», τονίζει ο ίδιος. 

Πηγή φωτογραφιών: Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης