Skip to main content

«Καθαρός» ο Παππάς για τα χαλασμένα απορριμματοφόρα του Δήμου

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά των δημοτικών συμβούλων Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Μιχαήλ Κωνσταντινίδη.

Απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παππάς, για υπόθεση με διαγωνισμό επισκευής απορριμματοφόρων τη χρονική περίοδο από Δεκέμβριο 2011 έως 30 Μαΐου 2012. Υιοθετώντας την πρόταση της αντισαγγελέως Εφετών Ολυμπίας Παπακώστα- Γάκη, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε «να μην γίνει κατηγορία» σε βάρος του κατηγορούμενου για «απιστία στην υπηρεσία».

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά των δημοτικών συμβούλων Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Μιχαήλ Κωνσταντινίδη κατά παντός υπευθύνου στελέχους της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά την προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση σχετίζεται με μεταφορά 16 απορριμματοφόρων του δήμου για τεχνικό έλεγχο στο συνεργείο συγκεκριμένης εταιρείας, τα τέλη του 2011, και την παραμονή τους εκεί μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού για την «Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Αποκατάστασης Έκτακτων Βλαβών» και προληπτικές συντηρήσεις οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης για 12 μήνες, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπέστη οικονομική ζημιά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι ο επίδικος διαγωνισμός είχε μπλοκαριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά στη συνέχεια, μετά την ένσταση του δήμου, έγινε δεκτός και η διαδικασία προχώρησε χωρίς προβλήματα.