Skip to main content

Καθαρός ουρανός και μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η «Χιόνη» θα αρχίσουν να εξασθενούν με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την βελτίωση του καιρού χρειάζεται ακόμα προσοχή καθώς παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες τόσο του Σαββάτου, όσο και της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο (16/2) τοπικές βροχές στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης με μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 13 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική με χιονοπτώσεις στα ορεινά και νωρίς το πρωί στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα δυτικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή (17/2), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης που από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.