Skip to main content

Κάθε Κυριακή στη Voria ανοίγουμε τον φάκελο για το Νερό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Από Voria.gr
Τον φάκελο για το Νερό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ανοίγει η Voria - Θα κατεθέσουν απόψεις ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της πόλης

Η Voria.gr, η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 ανοίγει σε εβδομαδιαία βάση τον φάκελο «Νερό και βιώσιμη ανάπτυξη», επικεντρώνοντας τη θεματολογία τόσο σε γενικά θέματα, όσο και ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Ως γνωστόν στο επίκαιρο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί κομβικό σημείο. Για αυτό ο ΟΗΕ δίνει μεγάλη σημασία στο νερό και την οικονομία του, κάτι που αποτυπώνεται στον 6ο από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχει θέσει.  Η διαχείριση του νερού βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων που αφορούν το μέλλον του πλανήτη. Η συμβολή του νερού στη νέα εποχή για τη γεωργία, στη δημιουργία σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας στη βιομηχανία, στην προστασία του περιβάλλοντος και τελικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά και προτεραιότητα. Επιστήμονες, τεχνοκράτες, δημόσιοι θεσμοί και επιχειρήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή να προστατευθεί και να εξακολουθήσει να αξιοποιείται προς όφελος της ζωής των ανθρώπων. Με καλές πρακτικές και επενδύσεις που μεγιστοποιούν το όφελος από τη χρήση του νερού και περιορίζουν τη μόλυνση και τη σπατάλη που υπάρχει.

Στον φάκελο «Νερό και βιώσιμη ανάπτυξη» θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα φωτίσουν κάθε πτυχή του θέματος, ιδιαίτερα στην τοπική τους διάσταση.