Skip to main content

Κάθετη πτώση 23% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη είναι η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα το Σεπτέμβριο.
Πτώση της τάξης του 23% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται από τις Chrysler και General Motors.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες  σημείωσαν κάμψη στις πωλήσεις τους κατά 42% και 45% αντίστοιχα. Μείωση, αλλά  μικρότερη, της τάξης του 5%, σημείωσε η Ford που είναι και η μοναδική αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει αποφύγει την πτώχευση.

Η πτώση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου έρχεται σε αντίθεση με τη μεγάλη αύξηση του αμέσως προηγούμενου μήνα και εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα του σύντομου προγράμματος απόσυρσης παλαιών οχημάτων και των επιδοτήσεων για την αγορά αυτοκινήτου.

Παράλληλα πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις των ιαπωνικών εταιρειών στις ΗΠΑ, με αυτές τις   Honda Motor να υποχωρούν κατά 20%, της κατά Toyota 13% και της Nissan κατά 7%.

Η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που βγήκε κερδισμένη από την ύφεση είναι η Hyundai Motor, της οποίας το μερίδιο στην αγορά αυξήθηκε, ενώ οι πωλήσεις της το Σεπτέμβριο ενισχύθηκαν κατά 27%.