Skip to main content

Καθηγητής ΑΠΘ: Πολλοί μύθοι για το φάρμακο που θεραπεύει τον κορωνοϊό

Ο άνθρωποι που κοιτούν συστηματικά τις θεραπείες, δεν είμασε αισιόδοξοι, χρειάζεται χρόνος, τόνισε καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο αναφορικά με την εύρεση νέου φαρμάκου για τον κορωνοϊό, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός για όσα ακούγονται περί συγκεκριμένων ουσιών και σκευασμάτων.

«Είναι τελείως πειραματικό, οι άνθρωποι που κοιτoύν συστηματικά τις θεραπείες, δεν είμαστε αισιόδοξοι. Χρειάζεται χρόνος για να αποδειχθεί», σημείωσε.

Πάντως, τόνισε ότι υπάρχουν κάποια «κοκτέιλ» φαρμάκων που χρησιμοποιούνται τα οποία φαίνονται ότι ίσως είναι δραστικά. Ελλείψει πρωτοβάθμιας φροντίδας

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, έχουν δοκιμαστεί πολύ συγκεκριμένα αντιικά φάρματα, τα οποία δυστυχώς τα περισσότερ απέτυχαν στις δοκιμές. «Υπάρχουν πολλοί μύθοι που καλλιεργούνται από όλους μας, ίσως γιατί δεν χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα μεταξύ μας», ανέφερε.

Μάλιστα, σε τοποθέτηση της δημοσιογράφου για το ότι «προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε όλοι μια χαραμάδα αισιοδοξίας», ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ δήλωσε:  «Όποιος θέλει αισιοδοξία παίρνει ναρκωτικά, δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι η αλήθεια», την οποία όπως είπε δεν χρειάζεται κάποιες φορές να την ξέρουν όλοι γιατί «δημιουργούν προβλήματα με την αγορά των φαρμάκων».

«Υπάρχει μία σταθερή συνταγή, ένα αντιικό σχετικά καινούργιο, μαζί με την υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιβιοτικό, που φαίνεται να αποδίδουν στα πρώτα στάδια», κατέληξε.