Skip to main content

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Νοσοκομεία σε… καταστολή από το φόβο μην ξαναγεμίσουμε με Covid

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη υπό τον φόβο της Covid παραμένουν εκτός δραστηριότητες τόσο σημαντικές όπως χειρουργεία και ογκολογικά.

Σε κατάσταση… καταστολής βρίσκονται τα νοσοκομεία, αφού δεν έχουν επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λόγω πανδημίας και δεν εξυπηρετούν -μετά το «απαγορευτικό» του Υπουργείου Υγείας- σειρά χειρουργικών, ογκολογικών και άλλων περιστατικών πέραν βεβαίως των επειγόντων.

Μιλώντας στο e–farmako o Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. Πρύτανης και π. Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, σημειώνει πως «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα νοσοκομεία μας έγιναν ακορντεόν. Άνοιγαν, για παράδειγμα τα ογκολογικά, ρευματολογικά τμήματα και στη συνέχεια, μόλις ερχόταν το πανδημικό κύμα, έκλειναν. Τώρα βλέπω μια δικαιολογημένη ανησυχία, καθώς παρότι έχουμε λιγότερους νοσηλευόμενους με Covid, με τον φόβο να μην ξαναγεμίσουμε, παραμένουν εκτός δραστηριότητες τόσο σημαντικές όπως χειρουργεία και ογκολογικά. Μια λειτουργία που ακόμη είναι σε καταστολή».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr