Skip to main content

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Πιο ασφαλές να ανοίξει το λιανεμπόριο πριν τα σχολεία

Στην Αττική χρειάζεται ψυχραιμία καθώς στο επόμενο διάστημα θα ανέβουν και οι αριθμοί των διασωληνωμένων, τόνισε ο Κώστας Γουργουλιάνης

Επιφυλακτικός για την άρση μέτρων στην Αττική είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 θα ήταν βιαστική η άρση μέτρων, ενώ τόνισε ότι στην Αττική χρειάζεται ψυχραιμία καθώς στο επόμενο διάστημα θα ανέβουν και οι αριθμοί των διασωληνωμένων.

Επιπλέον, ο ίδιος θα πρότεινε να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away και όχι τα σχολεία. Και αυτό, όπως σημείωσε, διότι το ενδεχόμενο διασποράς σε αυτή την περίπτωση είναι μειωμένη. Αντιθέτως, με τα σχολεία ανοιχτά αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή μόλυνση. Κάποιο παιδί που μετέφερε τον ιο σε παππούδες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

«Δεν μπορεί να είναι γενικό μέτρο η χρήση διπλής μάσκας», απάντησε ερωτώμενος για το σχετικό θέμα. «Το πού θέλει να βάλει κάποιος τη διπλή μάσκα, παίζει ρόλο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης σε έναν κλειστό χώρο, τότε η διπλή μάσκα έχει πράγματι αξία. «Εξαρτάται όμως απο το τι μπορεί να αγοράσει ο κάθε πολίτης. Υψηλά ποσοστά ασφάλειας εξασφαλίζει η λευκή μάσκα, η χειρουργική λίγο λιγότερο και η πάνινη ακόμη χαμηλότερη προστασία» σημείωσε.