Skip to main content

Πνευμονολόγος: Βίαιη η ανοσοποίηση στη Θεσσαλία - Θετικές όλες οι οικογένειες στην περιοχή

Ο καθηγητής σημείωσε ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός με αποποτέλεσμα να κολλάνε ολόκληρες οικογένειες, με τους εμβολιασμένους να το περνούν ήπια.

Την αύξηση των κρουσμάτων, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

«Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Μέσα στο κακό νέο μπορεί να υπάρχει και ένα καλό νέο με αυτό που βλέπω κάθε μέρα στην περιοχή μας, είναι μια βίαιη ανοσοποίηση. Δηλαδή οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές», σημείωσε.

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, σύρθηκε για αρκετό καιρό χαμηλά και έκανε μια έξαρση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βλέποντας τα δεδομένα σίγα σιγά έχει μια ανοδική τάση στη νότια Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που μελετάει.