Skip to main content

Κάθειρξη 14 ετών σε καθηγητή μουσικής για αποπλάνηση δύο ανήλικων

Το ΜΟΕ κήρυξε ένοχο τον 63χρονο καθηγητή για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια και της πορνογραφίας.

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 63χρονο διακεκριμένο καθηγητή μουσικής, βιρτουόζο στο φλάουτο, που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανήλικων μαθητριών του την περίοδο 2016-2017.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον καθηγητή, μέλος της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, κατάχρησης σε ασέλγεια και πορνογραφίας καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου το δικαστήριο σήμερα μείωσε σχεδόν στο μισό την καταδίκη των 30 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την ενοχή του καθηγητή μουσικής, όπως κατηγορείται είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας Έδρας του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει χρήση διάταξης του ποινικού κώδικα που θα έχει ως αποτέλεσμα ευμενέστερη ποινική μεταχείριση για τον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελέας είπε στην αγόρευση του πως είναι απολύτως πεπεισμένος για την ενοχή του διακεκριμένου καθηγητή τονίζοντας ότι οι πράξεις του σε βάρος των δύο μαθητριών του, 8 και 10 ετών, συνιστούν ξεκάθαρα κακουργηματική αποπλάνηση ανήλικου παιδιού ( άρθρο 339 ΠΚ). Επεσήμανε στους δικαστές να μην δεχθούν την εκδοχή ότι οι θωπείες και όσα άλλα έζησαν τα δύο κορίτσια αποτελούν το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 ΠΚ) που προβλέπει ποινή φυλάκισης το πολύ 2 ετών.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας το Δίκαιο για την 8χρονη και την 10χρονη «προσφέρει προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη και να προστατεύεται η αθωότητα τους».