Skip to main content

Κάθειρξη στον 50χρονο που παρέσυρε σκόπιμα με φορτηγάκι την πρώην σύντροφό του

Ο 50χρονος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ποινή κάθειρξης 16 ετών επιβλήθηκε την Τετάρτη σε έναν 50χρονο που τον Μάρτιο του 2020 χτύπησε με το φορτηγάκι του το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε η πρώην σύντροφός του, τραυματίζοντάς την βαρύτατα.

Ο 50χρονος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο.

Το συμβάν που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία συνέβη στις 7 Μαρτίου του 2020 στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Κατερίνη. Φορτηγάκι που οδηγούσε ένας 50χρονος χτύπησε ποδήλατο στο οποίο επέβαινε μια 52χρονη γυναίκα και αμέσως εγκατέλειψε το σημείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης και από εκεί στο ΑΧΕΠΑ, πολύ βαριά τραυματισμένη.

Μετά από έρευνες προέκυψε ότι ο οδηγός ήταν πρώην σύντροφος της παθούσας. Η 52χρονη γυναίκα παρέστη στο δικαστήριο σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ όπως είπε ο συνήγορός της, δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά ενώ ισχυρίστηκε ότι η πρώην σύντροφός του διατηρούσε παράλληλες σχέσεις.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος περιέγραψε ενώπιον της έδρας, στις 16 Φεβρουαρίου του 2020 πήγαν μαζί σε ένα χωράφι του και πιάνοντας την από τα μαλλιά, την απείλησε με ένα τσεκούρι «για να σκάσει γιατί ψάρευε πράγματα». Ερωτώμενος γιατί το έκανε, είπε πως αμέσως πέταξε το τσεκούρι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ήθελα να τη σκοτώσω, θα το έκανα, λίγο πιο δίπλα ήταν τα γουρούνια, έπρεπε όμως να της κοπούν τα ποδαράκια».

Περιγράφοντας τη μέρα του σοκαριστικού τροχαίου τον Μάρτιο του 2020, ισχυρίστηκε ότι την βρήκε τυχαία με το ποδήλατο στον δρόμο και είπε αμετανόητος πως «έστριψε λίγο το αυτοκίνητο προς τα πάνω της».

Ο κατηγορούμενος είπε πως «της πάτησε ένα σουτ», αναφερόμενος στη στιγμή που την παρέσυρε με το φορτηγό. «Ήθελα να της κόψω τα πόδια για να μην ξαναπερπατήσει, αλλά δεν είμαι δολοφόνος, δεν το έχω ξανακάνει», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της απολογία τους.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του και τον καταδίκασε σε 16 χρόνια κάθειρξης, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο 50χρονος επιστρέφει στη φυλακή.