Skip to main content

Η ομίχλη ακύρωσε πτήσεις στο «Μακεδονία»-Εκτροπή ακόμη μίας στην Αθήνα

Ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα και Κωνσταντινούπολη και μία παρέκκλιση σε πτήση από Ρώμη επέφερε η περιορισμένη ορατότητα στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης

Υπό το πέπλο πυκνής ομίχλης ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη και κυρίως τα ανατολικά της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε πτήσεις από την πολύ περιορισμένη ορατότητα στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί η Ολυμπιακή ανακοίνωσε την καθυστέρηση κατά δύο ώρες στην πρωινή πτήση της από Αθήνα και το «Ελ. Βενιζέλος» προς τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, λόγω των καιρικών συνθηκών. Έτσι, η πτήση της εταιρείας που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 7:00 θα ξεκινούσε στις 9:00. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτήση τελικά ακυρώθηκε εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας στο Μακεδονία.

Μία ακόμη πτήση, αυτή της Turkish Airlines από Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκε, ενώ η πρωινή πτήση της Ryanair από Ρώμη για Θεσσαλονίκη παρέκκλινε και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Παράλληλα, μία πτήση από το Ηράκλειο για τη Θεσσαλονίκη, και πάλι της Ολυμπιακής, μετατέθηκε για 45 λεπτά και παραμένει άγνωστο αν και αυτή ακυρωθεί, εφόσον δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες στον αερολιμένα Μακεδονία.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά τις 10:00 με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις καθυστερήσεις πτήσεων στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Μακεδονία, αλλά και από τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες πρόκειται να ταξιδέψετε.