Skip to main content

Καθυστερούν οι διαδικασίες ελληνοποίησης του Κάρλος Ζέκα

Ο Πορτογάλος δελεάζεται από την προοπτική να αγωνιστεί στην Εθνική, με τον ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή να τον καθιστά φαβορί για θέση στην ενδεκάδα.

Την επιθυμία του ώστε ν' αποκτήσει ο Κάρλος Ζέκα το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα εκμυστηρεύτηκε στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Μίχαελ Σκίμπε, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να αποκτήσει ο αρχηγός του τριφυλλιού την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Πορτογάλος έχει το δικαίωμα να τη ζητήσει, αφού διανύει το έκτο έτος διαμονής του στην Ελλάδα. Πράγματι, πριν αρκετούς μήνες άρχισε τις σχετικές διαδικασίες για να ελληνοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Sport24, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση, λόγω της γραφειοκρατίας και της ενασχόλησης του Ζέκα με προσωπικά ζητήματα.

Ο Ζέκα δελεάζεται από την προοπτική να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, με τον ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή να τον καθιστά φαβορί για θέση στην ενδεκάδα.

Δεν αποκλείεται η επιθυμία του Σκίμπε να τον κινητοποιήσει εκ νέου, ώστε να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες έκδοσης του ελληνικού διαβατηρίου.