Skip to main content

Καθίζηση σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας

Καθίζηση σημειώθηκε σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας κοντά σε κατοικημένη περιοχή, το βράδυ της Τετάρτης.

Καθίζηση σημειώθηκε σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., κοντά σε κατοικημένη περιοχή, το βράδυ της Τετάρτης.

Μεγάλο τμήμα του εδάφους, 80 έως 100 τετραγωνικών μέτρων βάσει των πρώτων υπολογισμών, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή διεκόπη, καθώς δίπλα στον κρατήρα υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου. Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Την Πέμπτη αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.