Skip to main content

Καθίζηση του τζίρου στην αγορά της Λάρισας

Κάτι περισσότερο από απογοητευμένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας από την αγοραστική κίνηση της εορταστικής περιόδου, καθώς ο τζίρος των τελευταίων 15 ημερών εμφανίζει πτώση που κυμαίνετα
Κάτι περισσότερο από απογοητευμένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας από την αγοραστική κίνηση της εορταστικής περιόδου, καθώς ο τζίρος των τελευταίων 15 ημερών εμφανίζει πτώση που κυμαίνεται μεταξύ 20% και 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα της περσινής χρονιάς. Οι έμποροι τονίζουν ότι παρά το γεγονός ότι η πτώση στην αγορά ήταν αναμενόμενη λόγω της οικονομικής συγκυρίας,
εντέλει υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή και πλέον πολλοί εξ αυτών μιλούν για καθίζηση, αδυνατώντας να κρύψουν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Ο εμπορικός κόσμος καλείται να αντεπεξέλθει στις απώλειες που προκαλεί μια κακή διετία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσεχές διάστημα.

Αξίζει ακόμα να τονιστεί ότι η μείωση του τζίρου το κατά την εορταστική περίοδο αποτυπώνεται στο σύνολο σχεδόν των τομέων όπου δραστηριοποιούνται οι έμποροι, ενώ η μείωση συνίσταται σε δύο επίπεδα: αφενός ότι οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν και αφετέρου, αυτοί που ψωνίζουν, φροντίζουν να ψωνίζουν όσο το δυνατόν λιγότερα και όσο το δυνατόν φθηνότερα.

Στελέχη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σπεύδουν να προσθέσουν ότι το τελειωτικό χτύπημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά, ήρθαν να δώσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, που οι πολίτες καλούνται να αποπληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Είναι, εξάλλου, δεδομένο ότι τα 100 ή 200 ευρώ επιπλέον, που θα πληρώσει ο Λαρισαίος για τα τέλη, θα τα στερηθεί η τοπική αγορά, αφού στις υπόλοιπες ανελαστικές υποχρεώσεις των καταναλωτών (ενοίκια, πάγια έξοδα, αποπληρωμή δανείων, δόσεων κλπ.) η κατάσταση καταντά πλέον εκρηκτική.

Η όποια ελπίδα για βελτίωση των δεδομένων σχετικά με τον εμπορικό κόσμο, μεταφέρεται πλέον την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.