Skip to main content

Καθολικός αποκλεισμός του Κιλκίς από αγρότες

Σε καθολικό αποκλεισμό της πόλης του Κιλκίς, της Νομαρχίας και του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας αποφάσισαν να προχωρήσουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, οι αγρότ
Σε καθολικό αποκλεισμό της πόλης του Κιλκίς, της Νομαρχίας και του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας αποφάσισαν να προχωρήσουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, οι αγρότες της περιοχής.

Μάλιστα, προειδοποιούν με κλιμάκωση της κινητοποίησης σε περίπτωση που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, που σχετίζονται με την πληρωμή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κιλκίς κάνει λόγο για εγκατάλειψη των αγροτών στο έλεος των καρτέλ που λυμαίνονται το χώρο, «απόντος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος».

Οι αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται για την πολύ χαμηλή αποζημίωση που καθόρισε ο ΕΛΓΑ για την ξηρασία του 2007 (1,3 ευρώ το στρέμμα), όταν για τον ίδιο λόγο το 2006 δόθηκαν 9 - 13 ευρώ. Διεκδικούν την άμεση καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης του 2009, την οποία το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το καλοκαίρι του 2010, καθώς και τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης. Για νομούς όπως του Κιλκίς, που δεν έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των δεδομένων του ΟΣΔΕ υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισπράξουν ούτε καν την προκαταβολή του 70%, για την οποία δεσμεύτηκε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Κιλκίς «Το Κιλκίς», τα αιτήματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι αγρότες ζητούν τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων από το 21980 έως σήμερα.