Skip to main content

Καθορίστηκαν επιτέλους οι αρμοδιότητες του Μάρκου Μπόλαρη

Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας τίθεται ο υφυπουργός, με στόχο την προώθηση και την εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή Μακεδ
Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας τίθεται ο υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, με στόχο την προώθηση και την εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας- Θράκης.

Η αναπτυξιακή στρατηγική του ΥΠΟΙΑΝ στη Βόρεια Ελλάδα συνδέεται και με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ε.Ε., όπως το ΕΣΠΑ, τα ΠΕΠ, οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το πρόγραμμα Interreg. 

Οι βασικές αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι οι εξής:

- Ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

- Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

- Ιδιωτικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

- Δημόσιων πολιτικών ανάπτυξης των λιμένων της Βόρειας Ελλάδας.

- Προώθησης καινοτομικών αναπτυξιακών σχεδίων, στη βάση της πράσινης ανάπτυξης και της αειφορίας.

- Υποστήριξη και προώθηση των περιφερειακών οικονομικών διακρατικών σχέσεων με τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

- Σχεδιασμός και την εποπτεία εφαρμογής της απαραίτητης για την προώθηση των αναπτυξιακών σχεδίων επικοινωνιακής πολιτικής.

- οργάνωση και λειτουργία πρότυπης μονάδας με σκοπό την εξυπηρέτηση από αυτήν και μόνο για όλα τα στάδια (one stand step) των πολιτών και των επιχειρηματιών στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΑΝ.

Ακόμη, στον κ. Μπόλαρη ανατέθηκε η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή -και της υπαγόμενης σε αυτήν Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς-, καθώς και η εποπτεία των οργανισμών και φορέων των εν λόγω υπηρεσιών.