Skip to main content

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελας Γκερέκου με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάν
Οι αρμοδιότητες της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελας Γκερέκου καθορίστηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2403/β/1.12.2009), στην υφυπουργό ανατέθηκαν τα θέματα των υπηρεσιών του τέως υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στις αρμοδιότητες του υπουργού παραμένει η εποπτεία: α) Της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, β) του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ ΑΕ), γ) του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) και δ) της εταιρείας Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στις αρμοδιότητες της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού περιλαμβάνονται οι κοινοβουλευτικές, με εξαίρεση την νομοθετική πρωτοβουλία που παραμένει στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, και η αρμοδιότητα για την πρόταση προς έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, καθώς και για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών πράξεων και η συνυπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων και αποφάσεων με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς. Από τις ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται παράλληλα από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού: α) οι κοινοβουλευτικές και β) η αρμοδιότητα για την πρόταση προς έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων.