Skip to main content

Καθυστερήσεις στην αποστολή δικογραφιών καταγγέλλει η Εξεταστική για τη Siemens

Ζήτημα ανακύπτει από την αργοπορία της Δικαιοσύνης να αποστείλει στη Βουλή τους πλήρεις φακέλους των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.
Ζήτημα ανακύπτει από την αργοπορία της Δικαιοσύνης νααποστείλει στη Βουλή τους πλήρεις φακέλους των δικογραφιών που έχουνσχηματιστεί, αλλά και των στοιχείων των δικογραφιών από τη Γερμανία, μεμόνη εξαίρεση την πειθαρχική και ποινική δίωξη κατά του ανακριτή Ν.Ζαγοριανού, σύμφωνα με τονπρόεδρο της Εξαταστικής Επιτροπής για τη Siemens, Σ. Βαλυράκης.

«Η εικαζόμενη βούληση από πλευράς των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναιστη φάση αυτή να παραπέμψει στις καλένδες την υπόθεση», τόνισε οπρόεδρος της επιτροπής, ο οποίος πρότεινε, και εγκρίθηκετελικά, ομόφωνη διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις.

Ο κ. Βαλυράκης υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη και τελευταίαπροειδοποίηση που κάνει η επιτροπή πριν τη λήψη πειθαρχικών ή και άλλωνμέτρων. Ταυτόχρονα απεστάλη επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατάθεση της Αριστέας Μπουγάτσου

Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου συνεχίστηκε η έρευνα για την υπόθεση Siemens από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κατήγγειλε παράνομες χρηματοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων από την εταιρεία Siemens από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Έκανε δε ακόμη λόγο για ένα τεράστιο και δαιδαλώδες κύκλωμα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία με την αξιοποίηση εταιρειών επικοινωνίας, διαφημιστών, χρηματιστηριακών εταιρειών, δημοσιογράφων, ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο κ. Χριστοφοράκος, ανέφερε η δημοσιογράφος, συνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.

Όπως επεσήμανε η κ. Μπουγάτσου, τα χρήματα δίνονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές, δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η δημοσιογράφος επικαλέσθηκε καταθέσεις και μαρτυρία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για ένα εκατομμύριο ευρώ κατατεθειμένο στην Ελβετία, πέραν του ενός εκατομμυρίου μάρκων που παραδέχθηκε ότι πήρε ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Η κατάθεση της κ. Μπουγάτσου θα συνεχιστεί αύριο.