Skip to main content

«Κάτι» επιχειρηματικό αρχίζει να κινείται στη χώρα

Στην αγορά εξακολουθούν να γίνονται κάποιες κινήσεις, που δείχνουν ότι εξακολουθεί να ...υπάρχει ζωή, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες.

Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στις πρώτες μετεκλογικές κινήσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, ωστόσο στην αγορά εξακολουθούν να γίνονται κάποιες κινήσεις, που δείχνουν ότι εξακολουθεί να ...υπάρχει ζωή, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες, δίνοντας έναν κάποιον τόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και όπως πληροφορείται η Voria.gr, η Αθήνα θα φιλοξενήσει σε λίγες μέρες από τώρα την ετήσια συνάντηση των διαχειριστών κεφαλαίων του καναδικού επενδυτικού κεφαλαίου Fairfax. Το εν λόγω fund, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, είναι «πολύ» επενδεδυμένο στην Ελλάδα (με παρουσία, μεταξύ άλλων, στα μετοχικά κεφάλαια της τράπεζας Eurobank, της Lamda Development και όχι μόνο), οπότε η επιλογή δεν κάνει και μεγάλη εντύπωση, για όσους ξέρουν τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας.

Μια άλλη είδηση, με έντονο χρηματο-οικονομικό ενδιαφέρον είναι αυτή που έρχεται από τις τράπεζες. Εν προκειμένω και στο πλαίσιο του εν εξελίξει stess test στις τέσσερις συστημικές, σημειώθηκε νέα μεγάλη υποτίμηση των αξιών των ακινήτων που έχουν μπει ως υποθήκη στα στεγαστικά τους δάνεια. Οι ελεγκτές, αυτή τη φορά, δεν αστειεύθηκαν, αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να έχει και συνέχεια, υπό την έννοια ότι μπορεί να έχει επίπτωση στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.